Vepřový gyros s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
rajče
kečup
okurka
sterilovaná kukuřice
sterilovaný hrášek
4 - 6 plátků vepřové maso
mletý černý pepř
1/2 balíčku Gyros koření
4 ks rýže ve varných sáčcích

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, kečupem a posypeme kořením Gyros. Necháme uležet v chladu. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň na 1 hodinu před smažením

  2. Rýži ve varných sáčcích uvaříme během smažení masa. Vaříme podle návodu na obalu, doba vaření je asi 15 minut

  3. Maso smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pod maso přidáme cibuli a společně ještě smažíme, než cibule změkne a zesklovatí. Posolíme, můžeme dochutit pepřem

  4. Vepřový gyros podáváme s rýží a zeleninovou oblohou, výborný je i s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!