Vepřový gyros s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks cibule rajče kečup okurka sterilovaná kukuřice sterilovaný hrášek 4 - 6 plátků vepřové maso mletý černý pepř 1/2 balíčku Gyros koření 4 ks rýže ve varných sáčcích
Postup Vepřový gyros s rýží
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, kečupem a posypeme kořením Gyros. Necháme uležet v chladu. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň na 1 hodinu před smažením
Rýži ve varných sáčcích uvaříme během smažení masa. Vaříme podle návodu na obalu, doba vaření je asi 15 minut
Maso smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pod maso přidáme cibuli a společně ještě smažíme, než cibule změkne a zesklovatí. Posolíme, můžeme dochutit pepřem
Vepřový gyros podáváme s rýží a zeleninovou oblohou, výborný je i s hranolky.