Vepřový gyros s fazolemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce kečup 2 lžíce olivový olej olej na smažení 500 g vepřová plec 3 lžičky koření Gyros 1 plechovka Fazole v chilii omáčce (450g)
Postup Vepřový gyros s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso promícháme s kečupem, olivovým olejem, česnekem a gyros kořením. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne
Naložené maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme tak dlouho, dokud není maso měkké a šťáva z masa se nevysmaží. Pak k vepřovému přidáme obsah plechovky "Fazole v chilli omáčce" a společně na prohříváme ještě asi 5 minut. I šťávu z fazolí necháme částečně odpařit
Maso s fazolemi podle chuti osolíme
Vepřový gyros s fazolemi můžeme podávat s těstovinami nebo rýží. Chutná i se smaženými hranolky.