Hrušková marmeláda z pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 - 5 lžic med 1200 g hruška 1 - 2 lžičky kyselina citronová 2 ks celá skořice 1 balíček skořicový cukr 1 balíček želírovací cukr 2v1
Postup Hrušková marmeláda z pekárny
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a navážíme. Rozmixujeme a pyré přelijeme do pekárny. Přidáme želírovací i skořicový cukr, med, kyselinu citronovou i celou skořici a promícháme
Pekárnu zapneme na program DŽEM a už jen čekáme. Po dokončení programu pekárnu otevřeme a marmeládu necháme 5 minut chladnout
Horkou hruškovou marmeládu (vyndáme celou skořici) plníme do čistých nahřátých sklenic, zavíčkujeme a na 10 minut otočíme nahoru dnem. Pak ji znovu otočíme a necháme pod dekou zcela vychladnout
Hruškovou marmeládu z pekárny skladujeme v suchu a temnu a vydrží nám i několik let.