Moje hrušková povidla recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml rum 10 ks hřebíček 300 g cukr krupice 2 kg hrušky 1 lžička kyselina citronová 1 balíček skořicový cukr
Postup Moje hrušková povidla
Postup přípravy receptu
-
Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu (2000g čisté váhy)
Umleté hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso) a vaříme za občasného míchání 90 minut. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut
Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme,a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout
Skořicový cukr můžeme též nahradit cukrem vanilkovým.