Artyčoky s krevetami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 6 ks rajče 1 ks citron 4 ks artyčok 1 lžíce olivový olej 6 lžiček citronová šťáva 6 ks jarní cibulka mletý černý pepř 350 g vyloupané krevety
Postup Artyčoky s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme studenou vodu a 2 lžíce citronové šťávy. Z citronu nastrouháme kůru a vytvoříme několik hoblinek. Jarní cibulku pokrájíme. Rajčata oloupeme a zbavíme semínek
Z artyčoků vykroutíme stonek, spodní konec zarovnáme a malé, tuhé listy odstraníme. Vrchní část odkrojíme, listy zarovnáme nůžkami. Odložíme do vody s citronovou šťávou
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zbývající citronovou šťávu a artyčoky a vaříme je 30 - 40 minut. Listy se musí snadno uvolňovat od středu. Uvařené artyčoky položíme tak, aby z nich vytekla všechna voda, a necháme vychladnout
V předehřátém woku nebo na pánvi rozehřejeme na středně silném ohni olivový olej. Přidáme jarní cibulky a česnek a opékáme je 3 - 4 minuty, vmícháme krevety a opékáme je 3 minuty, až změní barvu. Vmícháme rajčata a citronovou kůru, osolíme a opepříme
Z artyčoků odstraníme středovou část a na její místo upravíme směs s krevetami. Ozdobíme hoblinkami citronové kůry a ještě teplé podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů