Artyčoky s krevetami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
6 ks rajče
1 ks citron
4 ks artyčok
1 lžíce olivový olej
6 lžiček citronová šťáva
6 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
350 g vyloupané krevety

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme studenou vodu a 2 lžíce citronové šťávy. Z citronu nastrouháme kůru a vytvoříme několik hoblinek. Jarní cibulku pokrájíme. Rajčata oloupeme a zbavíme semínek

  2. Z artyčoků vykroutíme stonek, spodní konec zarovnáme a malé, tuhé listy odstraníme. Vrchní část odkrojíme, listy zarovnáme nůžkami. Odložíme do vody s citronovou šťávou

  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zbývající citronovou šťávu a artyčoky a vaříme je 30 - 40 minut. Listy se musí snadno uvolňovat od středu. Uvařené artyčoky položíme tak, aby z nich vytekla všechna voda, a necháme vychladnout

  4. V předehřátém woku nebo na pánvi rozehřejeme na středně silném ohni olivový olej. Přidáme jarní cibulky a česnek a opékáme je 3 - 4 minuty, vmícháme krevety a opékáme je 3 minuty, až změní barvu. Vmícháme rajčata a citronovou kůru, osolíme a opepříme

  5. Z artyčoků odstraníme středovou část a na její místo upravíme směs s krevetami. Ozdobíme hoblinkami citronové kůry a ještě teplé podáváme

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!