Vařený kapr s omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 3 lžíce ocet 5 dkg cibule 1,5 l voda 2 ks mrkev 1 ks petržel 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření zeleninový vývar 1/4 ks malý celer 15 kuliček černý pepř zelená petrželka 6 porcí kapr (lysec) smetanový křen
Postup Vařený kapr s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Porce vykuchaného kapra očistíme, omyjeme a osolíme
Vodu promícháme s octem, solí a kořením. Přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu, cibuli a necháme asi 25 minut vařit. Potom do vývaru vložíme porce kapra, snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 18 minut. Měkkou rybu opatrně vyjmeme a necháme okapat. Vývar přecedíme, koření odstraníme a zeleninu rozmixujeme
Nyní rozmixovanou zeleninu zjemníme máslem a podle potřeby naředíme vývarem a dochutíme solí a pepřem. Do omáčky vložíme porce kapra a necháme je prohřát
Kapra vařeného na modro podáváme s houskovými knedlíčky nebo vařeným bramborem. Před podáváním vařeného kapra s omáčkou ozdobíme lžící smetanového křenu a zelenou petrželkou.