Bramboráky z jižní Moravy recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 150 g slanina 4 - 6 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 1 kg brambory 3 - 4 hrstě majoránka slunečnicový olej mletý pepř 3 - 6 lžic hladká mouka
Postup Bramboráky z jižní Moravy
Postup přípravy receptu
-
Brambory pečlivě oloupeme, omyjeme a osušíme. Polovinu brambor nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Druhou nastrouháme nahrubém struhadle. Nastrouhané brambory rukou zmáčkneme, aby vytekla všechna přebytečná voda se škrobem. Tu vylijeme. Strouhané brambory osolíme a zakápneme trochou mléka, aby nezhnědly
Dále vmícháme vejce, majoránku, prolisované česneky a podle chuti sůl a pepř. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou slaninu a vše zahustíme hladkou moukou. Celou směs důkladně promícháme ve středně husté těsto
Do pánve nalijeme hodně oleje, necháme ho rozpálit. Poté za pomocí naběračky dáváme do pánve malé dávky bramborákového těsta a přitlačíme. Bramboráky z jižní Moravy pečeme dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládáme ubrousky, aby do sebe natáhly přebytečný tuk
Bramboráky z jižní Moravy podáváme tak, jak máme bramboráky rádi.