Bramboráky s pohankovou moukou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 2 ks vejce majoránka vegeta 1 lžíce škrobová moučka olej na smažení 750 g brambor mletý černý pepř 4 - 6 lžic celozrnná pohanková mouka 3 lžíce jogurt (smetanový bílý)
Postup Bramboráky s pohankovou moukou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Čtvrtinu brambor nastrouháme najemno a zbytek nastrouháme nahrubo. Do brambor vmícháme vejce, pohankovou mouku, škrobovou moučku a jogurt. Česnek oloupeme a prolisujeme jej do těsta. Vše zamícháme a podle chuti opepříme, ochutíme vegetou a majoránkou. Podle potřeby těsto osolíme
Na pánvi rozehřejeme olej a něm z obou stran smažíme vytvořené bramborákové tvary (tradiční velké placky, malé kolečka nebo obrázky pro děti).
Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou. Jsou vhodnou přílohou k minutkovým jídlům
Foto: Profimedia.cz