Artyčoky z páry recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 ks citron
6 ks artyčok

Postup přípravy receptu

  1. Citrony opláchneme, poválíme na pracovní desce nebo na prkénku, rozkrojíme a jednoduše z nich vymačkáme šťávu

  2. Z artyčoků odkrojíme stonky a spodní části těsně pod hlavičkou a vložíme je do velké mísy, kterou naplníme vodou s citronovou šťávou. Tím zabráníme tomu, aby artyčoky ztratily barvu

  3. Vezmeme jeden artyčok po druhém do ruky, odkrojíme spodní třetinu hlavičky a odstraníme vnější listy. Poté je vrátíme do mísy

  4. Velký hrnec naplníme vodou do výšky asi 5 cm, vodu osolíme a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme artyčoky a vaříme v páře 20-25 minut, dokud se nedají jednotlivé listy lehce oddělit

  5. Artyčoky podáváme samostatně s omáčkami, např. s domácí majonézou nebo s octovou zálivkou. Můžeme je také podávat jako zeleninovou přílohu k hlavnímu jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!