Pečená hrušková povidla bez míchání recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 lžíce ocet 4 lžíce rum 2 - 3 ks hřebíček 500 g cukr krupice 2 kg hrušky 2 ks badyán 1/2 lžičky mletá skořice
Postup Pečená hrušková povidla bez míchání
Postup přípravy receptu
-
Hrušky očistíme, nakrájíme a dáme do hlubšího pekáče, můžeme jej i vyložit pečícím papírem s vyššimi okraji. Hrušek použijeme 2 kg čisté váhy. Hrušky polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 °C do trouby. DŮLEŽITÉ: Během pečení ani jednou nemíchejte! Pečeme 20 - 25 minut. Po této době na hrušky nasypeme rovnoměrně 250 g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučený hřebíček s badyánem. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Pokud by se nám zdálo, že hrušky jsou po upečení příliš vodnaté, pečeme ještě o 10 až 15 minut déle
Horká hrušková povidla jen naplníme do sklenic, nahoru dáme ještě pár kapek rumu jako konzervant, i přesto, že už tam rum je - a otočíme dnem vzhůru
Úvodní foto: Pixabay.com