Pečená hrušková povidla bez míchání recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžíce ocet
4 lžíce rum
2 - 3 ks hřebíček
500 g cukr krupice
2 kg hrušky
2 ks badyán
1/2 lžičky mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky očistíme, nakrájíme a dáme do hlubšího pekáče, můžeme jej i vyložit pečícím papírem s vyššimi okraji. Hrušek použijeme 2 kg čisté váhy. Hrušky polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 °C do trouby. DŮLEŽITÉ: Během pečení ani jednou nemíchejte! Pečeme 20 - 25 minut. Po této době na hrušky nasypeme rovnoměrně 250 g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci

  2. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučený hřebíček s badyánem. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Pokud by se nám zdálo, že hrušky jsou po upečení příliš vodnaté, pečeme ještě o 10 až 15 minut déle

  3. Horká hrušková povidla jen naplníme do sklenic, nahoru dáme ještě pár kapek rumu jako konzervant, i přesto, že už tam rum je - a otočíme dnem vzhůru

  4. Úvodní foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!