Hovězí guláš chlebák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 l vývar 1 lžíce majoránka 1 kg cibule 2 lžičky kmín 120 g sádlo 3 listy bobkový list 3 plátky chleba 2 lžičky mletá paprika 900 g hovězí zadní 10 kuliček celý pepř 120 g rajský protlak
Postup Hovězí guláš chlebák
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci sádla dozlatova osmahneme pokrájený chleba. Až vychladne, tak jej namočíme do vývaru nebo vody a najemno rozmixujeme
Cibuli nadrobno pokrájíme a na sádle dohněda osmahneme. Cibule musí být do tmava, ale nesmí být spálená. Dobře připravený cibulový základ je velmi důležitý krok
Maso pokrájíme na kostky 2x2 cm. Maso přidáme k cibuli a opečeme ze všech stran. Pak přidáme ve hmoždíři utlučený kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a zarestujeme s rajským protlakem. Po chvilce přidáme česnek, majoránku a mletou papriku. Přidáme rozmixovanou směs chleba a vývaru a přihodíme bobkové listy a dobře rozmícháme. Až začne guláš probublávat, vložíme do trouby a pozvolna necháme dusit
Hovězí guláš chlebák chutná jak s houskovými knedlíky nebo těstovinami, tak s chlebem nebo dalamánkem
Poznámka k receptu: Pro děti je lepší vybrat mezi hovězím zadním nebo krkem. Dospěláci budou vybírat mezi kližkou nebo květovou špičkou.