Hovězí guláš chlebák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 l vývar
1 lžíce majoránka
1 kg cibule
2 lžičky kmín
120 g sádlo
3 listy bobkový list
3 plátky chleba
2 lžičky mletá paprika
900 g hovězí zadní
10 kuliček celý pepř
120 g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci sádla dozlatova osmahneme pokrájený chleba. Až vychladne, tak jej namočíme do vývaru nebo vody a najemno rozmixujeme

  2. Cibuli nadrobno pokrájíme a na sádle dohněda osmahneme. Cibule musí být do tmava, ale nesmí být spálená. Dobře připravený cibulový základ je velmi důležitý krok

  3. Maso pokrájíme na kostky 2x2 cm. Maso přidáme k cibuli a opečeme ze všech stran. Pak přidáme ve hmoždíři utlučený kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a zarestujeme s rajským protlakem. Po chvilce přidáme česnek, majoránku a mletou papriku. Přidáme rozmixovanou směs chleba a vývaru a přihodíme bobkové listy a dobře rozmícháme. Až začne guláš probublávat, vložíme do trouby a pozvolna necháme dusit

  4. Hovězí guláš chlebák chutná jak s houskovými knedlíky nebo těstovinami, tak s chlebem nebo dalamánkem

  5. Poznámka k receptu: Pro děti je lepší vybrat mezi hovězím zadním nebo krkem. Dospěláci budou vybírat mezi kližkou nebo květovou špičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!