Hovězí guláš na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžičky sůl 250 ml mléko 4 - 6 ks cibule voda 4 ks bobkový list 4 lžíce gulášové koření 2 hrstě sušené houby 4 lžíce máslo nebo olej 1 kg přední hovězí 1 kostka bujón na guláš
Postup Hovězí guláš na houbách
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky
V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme
Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu
Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit
Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.