Hovězí guláš na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
250 ml mléko
4 - 6 ks cibule
voda
4 ks bobkový list
4 lžíce gulášové koření
2 hrstě sušené houby
4 lžíce máslo nebo olej
1 kg přední hovězí
1 kostka bujón na guláš

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky

  2. V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme

  3. Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu

  4. Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit

  5. Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa

  6. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!