Rýžový srnčí hřbet recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 l mléko 200 g rýže ovoce 200 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudink
Postup Rýžový srnčí hřbet
Postup přípravy receptu
-
Z 1/2 l mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Pudink vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou
Na pudink položíme vypeckované třešně a ostatní ovoce
Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do chladničky dokonale vychladnout, nejlepší je připravit den dopředu. Potom srnčí hřbet vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo podáváme jen s ovocnou šťávou. Ovoce můžeme použít i čerstvé, cukr nevážím, ale sladím podle chuti
Rýžový srnčí hřbet nakrájíme a můžeme podávat.