Vepřové kostky na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 lžička solamyl
2 lžíce kari koření
1 kelímek smetana na vaření
600 g vepřová kýta (plec)

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky

  2. V pánvi rozpustíme máslo a kostky masa na něm restujeme, až začnou zlátnout. Zasypeme kari kořením a asi tři minutky ještě restujeme

  3. Necháme si stranou 0,5 dl smetany, ve které rozmícháme solamyl, zbylou vlijeme do pánve, zahřejeme, osolíme a nakonec zahustíme rozmíchaným solamylem

  4. Povaříme už jen minutku

  5. Ihned podáváme, nejlépe s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!