Maďarský smetanový tokán recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
200 ml kysaná smetana
200 g mražený hrášek
1 kg vepřová kýta
1 lžička mletá sladká paprika
150 ml červené víno (lépe suché)

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na asi 1cm široké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno

  2. Pokrájenou cibulku osmahneme na oleji, pak přidáme maso, osmahneme a zaprášíme paprikou, podle chuti osolíme. Restujeme ještě asi minutku

  3. Podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a stáhneme teplotu. Dusíme doměkka asi 45 minut. Maso občas promícháme

  4. K masu přdáme smetanu a hrášek a ještě provaříme

  5. Maďarský smetanový tokán podáváme s rýží, těstovinami či knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!