Maďarský smetanový tokán recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička sůl 200 ml kysaná smetana 200 g mražený hrášek 1 kg vepřová kýta 1 lžička mletá sladká paprika 150 ml červené víno (lépe suché)
Postup Maďarský smetanový tokán
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na asi 1cm široké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno
Pokrájenou cibulku osmahneme na oleji, pak přidáme maso, osmahneme a zaprášíme paprikou, podle chuti osolíme. Restujeme ještě asi minutku
Podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a stáhneme teplotu. Dusíme doměkka asi 45 minut. Maso občas promícháme
K masu přdáme smetanu a hrášek a ještě provaříme
Maďarský smetanový tokán podáváme s rýží, těstovinami či knedlíkem.