Kuřecí se šunkou, sýrem a chipsy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 20 dkg šunka 500 g brambory 1 - 2 dl voda 2 lžíce rajčatový protlak 20 dkg eidam grilovací koření 3 lžíce zakysaná smetana 1 - 2 lžíce hotová jíška 1/2 kostky bujon olej nebo máslo 300 g kuřecí stehenní řízky
Postup Kuřecí se šunkou, sýrem a chipsy
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a okořeníme grilovacím kořením a trochou sójové omáčky. Remosku vymažeme máslem nebo vymastíme olejem a kuřecí maso rozprostřeme do rovnoměrné vrstvy na jejím dně. Maso potřeme zakysanou smetanou
Další vrstvu utvoříme z plátků šunky. Šunku potřeme kečupem nebo rajským protlakem. Navrch poklademe plátky sýra, posypeme špetkou grilovacího koření a lehce zakapeme smetanou. Remosku přiklopíme poklicí a zapékame na střední teplotu asi 30 až 40 minut
Mezitím oloupeme brambory a na stuhadle nastrouháme na tenké plátky. Brambory můžeme nakrájet i nožem, ale plátky by měly být co nejtenčí. Plátky osušíme v čisté utěrce a zprudka smažíme ve fritovacím hrnci po menších várkách, aby se během smažení neslepily. Lupínky vyndáváme dříve než zhnědnou, protože když je vytáhneme, ještě dojdou. Hotové lupínky nasypeme do větší mísy, podle chuti osolíme a pořádně promícháme
Na sporáku si připravíme hotovou jíšku, kterou dochutíme bujonem nebo oblíbeným kořením
Na talíř servírujeme čtvercové díly zapečeného masa společně s porcí bramborových lupínků, které zalijeme jíškovou omáčkou, aby lupínky zvláčněly a daly se napichovat k zapékanému masu
Zapečené maso je chuťově velmi výrazné, proto hotové jídlo nemusíme doplňovat kečupem nebo tatarkou.