Krůtí rolka na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 3 ks cibule 1 lžička hořčice sádlo 3 ks mrkev 100 ml bílé víno 100 g anglická slanina citronová šťáva 3 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 800 g krůtí prsa 150 ml smetana na vaření
Postup Krůtí rolka na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Očištěná krůtí prsa upravíme do plátu, který naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a celer očistíme a jednu mrkev podélně rozkojíme na čtvrtiny. Zbývající mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Ve 200 ml studeného vývaru rozmícháme lžičku plnotučné hořčice
Připravený plát masa poklademe polovinou množství slaniny, do středu položíme čtvrtiny mrkve, které zakapeme citronovou šťávou a vše svineme do rolády. Roládu zajistíme jehlami nebo potravinovou nití a zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova
Opečenou krůtí roládu přendáme do pekáče a na výpeku necháme vyškvařit zbývající plátky slaniny, které přendáme k roládě. Dále na slaninovém základu orestujeme cibuli, zbývající mrkev a celer, dokud nezrůžoví. Orestovanou zeleninu i s výpekem přendáme k masu a vše zalijeme vínem a vývarem ochuceným hořčicí
Takto připravenou krůtí rolku pečeme zakrytou při střední teplotě doměkka a občas ji přeléváme vlastní šťávou. Poté roládu vyjmeme, zbavíme jehel nebo nití, nakrájíme na plátky u uchováme na teple. Slaninu odstraníme a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Omáčku zjemníme smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou
Plátky krůtí rolky na smetaně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem jako chutný hlavní chod.