Krůtí rolka na hořčici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 2 lžíce máslo 100 g šunka 1,5 ks mrkev 4 ks šalotka bílé víno 2 lžíce hladká mouka 2 - 3 lžíce dijonská hořčice 1 řapík řapíkatý celer mletý černý pepř 700 g krůtí prsa 100 ml smetana na vaření drůbeží nebo zeleninový vývar
Postup Krůtí rolka na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a několika nářezy upravíme do obdélníkového plátu, který zakryjeme potravinovou folií a rozklepeme na výšku asi 2 cm. Pak maso osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poklademe šunkou. Maso svineme do rolády, kterou zajistíme jehlami. Mrkev, celer, šalotku a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno
V hrnci na rozpáleném oleji opečeme roládu z všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zpěnit šalotku s česnekem. Následně vmícháme nakrájenou mrkev s celerem a vše ještě asi 3 minuty opékáme. K orestované zelenině vrátíme roládu, vše podlijeme vínem a jakmile se alkohol odpaří, přilijeme vývar tak, aby dosahoval maximálně do poloviny výšky masa. Teplotu snížíme a vše zvolna dusíme asi 30 - 40 minut doměkka. Mezitím si upražíme z mouky a másla světlou jíšku a smetanu prošleháme se 2 lžícemi dijonské hořčice dohladka
Měkkou roládu vyjmeme z vývaru, zbavíme jehel a uchováme na teple. Vývar scedíme do jiného hrnce a zeleninu do něj propasírujme přes síto. Omáčku zahustíme připravenou jíškou, kterou necháme alespoň 15 minut povařit a poté ji dochutíme směsí smetany s hořčicí. Omáčku necháme přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme
Krůtí rolku nakrájíme na plátky, přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme s těstovinami.