Vejce s mozzarellou a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
1 lžíce máslo
petrželka
1 - 2 lžíce majonéza
2 ks rajče
60 - 80 g mozzarella
10 ks zelené olivy
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Olivy a mozzarellu slijeme z nálevu. Olivy rozkrojíme na půlky, sýr nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na půlkolečka

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a rozklepneme všechna vejce. Žloutky opatrně roztáhneme vidličkou. Vejce osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, poklademe olivami a rajčátky. Necháme při mírné teplotě zatáhnout. Podle chuti můžeme přikápnout na pár míst i trochu majonézy. Když jsou vejce téměř tuhá, přidáme plátky mozzarelly, posypeme sušenou nebo čerstvou petrželkou nasekanou najemno a necháme vejce dojít, sýr roztát

  3. Vejce s mozzarellou a olivami necháme před nakrájením na čtvrtky krátce vychladnout, aby se nám pokrm lépe servíroval. Takto připravená vejce jsou výborná jako rychlá teplá večeře. Hlídáme-li si linii, majonézu vynecháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!