Vepřová roláda se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 plátků šunka
pórek
10 dkg niva
kapie
francouzská hořčice
6 plátků gouda
grilovací koření
6 plátků anglická slanina
sterilované žampiony
700 g vepřové plecko
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko rozklepeme natenko a po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme francouzskou pálivou hořčicí. Na plát masa klademe nejprve anglickou slaninu, šunku, nadrobno nakrájený

  2. pórek, scezené žampiony, kapii a nakonec posypeme nastrouhanou nivou a pokryjeme plátky sýra

  3. Roládu z vepřového plecka zavineme a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. přikryjeme alobalem a dáme péct. Ještě předtím nezapomeneme podlít maso vodou. Když je roláda měkká (asi po 40 minutách pečení), sundáme alobal, posypeme grilovacím kořením a pečeme dozlatova, aby maso získalo kůrčičku

  4. Během dopékání poléváme roládu výpekem

  5. Vepřovou roládu se slaninou podáváme nakrájenou na plátky. Je dobrá teplá s vařeným bramborem či bramborovou kaší, ale i studená s chlebem. Lze ji použít i na obložené mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!