Špagetový koláč se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 - 250 g špagety
1 kelímek smetana ke šlehání
200 g balkánský sýr
2 snítky čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
2 ks jarní cibulka s natí
1 miska špenátové lístky a lístky z červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Špagety vaříme al dente, poté scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se nám před dalším použitím neslepily

  2. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme společně s cibulkou. K vejcím přilijeme smetanu ke šlehání a prošleháme. Směs opepříme a vsypeme na jemno nasekanou petrželku. Listy baby špenátu a červené řepy překrájíme na menší kousky. Do vaječné směsi přidáme nasekané listy a nahrubo nastrouhaný balkánský sýr. Dobře promícháme

  3. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vsypeme špagety, vlijeme vaječnou směs a vidličkami trochu promícháme

  4. Špagetový koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 40 minut do zezlátnutí. Poté jej vyjmeme z trouby a před krájením necháme trochu vychladnout

  5. Slaný špagetový koláč podáváme se zeleninovými saláty na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!