Smetanový kokosáček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/4 hrnku olej 3 ks vejce 1/2 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 175 g kokos 120 g cukr moučka 120 g cukr krystal 350 g polohrubá mouka 2 kelímky smetana ke šlehání
Postup Smetanový kokosáček
Postup přípravy receptu
-
Smícháme moučkový cukr s kokosem
Vajíčka (celá) utřeme s cukrem a přidáme postupně olej, mléko a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na takto hotové syrové těsto nasypeme rovnoměrně kokosovou směs. Pečeme při 170 stupních asi 20 minut a dáváme pozor, aby kokos nezčernal, protože je pak hořký
Ihned po vyndání lijeme ještě na horkou buchtu 2 smetany ke šlehání a necháme vychladnout a uležet do druhého dne
Poznámka: Tohle je známý recept na známou buchtu (názvy rafaelo, smetanová buchta,...), já zde uvádím svoje množství hlavně cukru, jak to mojí rodině chutná.