Kokosový koláč s višněmi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 80 g cukr cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 200 g máslo 1 lžíce ocet 2 lžíce kakao 1 lžička prášek do pečiva 50 g hladká mouka 300 g strouhaný kokos 150 g bílá čokoláda 1 sklenice višňový kompot 700 ml plnotučné mléko 1 ks červené dortové želé
Postup Kokosový koláč s višněmi
Postup přípravy receptu
-
Připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme dotuha se špetkou soli, na závěr postupně přidáme cukr. Žloutky promícháme s práškem do pečiva, přidáme ocet a mícháme, až se žloutky zpění. Pak žloutkovou pěnu přidáme k bílkovému sněhu a na závěr opatrně přidáme mouku promíchanou s kakaovým práškem. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného středního pekáčku a pečeme při 180?C asi 25 - 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout
Připravíme naplň. Mléko přivedeme k varu, přidáme strouhaný kokos a na mírném ohni vaříme asi 15 minut, až se celá tekutina vstřebá. Pak přidáme kousky čokolády a mícháme, až se rozpustí. Sundáme hrnec z ohně, přidáme kousky másla a mícháme, až se máslo rozpustí. Necháme vychladnout
Višňový kompot, 720ml, scedíme a višně necháme okapat. Vychladlý piškot pokapeme višňovou šťávou a pak natřeme kokosovým krémem. Na náplň rozložíme višně z kompotu. Višňovou šťávu doplníme do 0,5 litru a osladíme podle chuti. Ze šťávy připravíme dortové žele podle návodu na obalu. Vlažné želé nalijeme na krém a višně. Kokosový koláč s višněmi dáme do ledničky vychladit
Kokosový koláč s višněmi podáváme nakrájený na řezy.