Malinové pusinky z tvarohu recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 g tvaroh 100 g cukr krupice 250 g maliny 0,5 lžiček vinný ocet 0,5 lžiček kukuřičný škrob 2 lžíce rozpuštěné máslo 4 plátky toastový chléb 2 lžíce malinový likér
Postup Malinové pusinky z tvarohu
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misky vymažte rozpuštěným máslem a vyložte toastovým chlebem
Tvaroh prošlehejte s vaječnými žloutky a 40 g cukru. Hladkou tvarohovou směs naplňte do zapékacích misek a dejte do trouby, předehřáté na 180 °C, na 15 minut péct
Bílky vložte do suché čisté nádoby, vyšlehejte do polotuha a postupně zašlehávejte zbytek cukru. Když je sníh pevný a lesklý, zapracujte ocet a škrob
Maliny promíchejte s likérem a přidejte na zapečený tvaroh. Pomocí kleští na zmrzlinu ozdobte sněhem. Pusinky krátce zapečte, dokud lehce nezezlátnou
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010
Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.