Masové kuličky s paprikovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
tuk
125 ml smetana
mouka
0,5 l voda
voda
70 g rajčatový protlak
100 g rýže
med
3 ks zelená paprika
400 g mleté maso
mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka bujon na guláš

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ochutíme maso solí a pepřem, přidáme omytou syrovou rýži a vytvoříme asi 8 koulí

  2. Čerstvé očištěné papriky nakrájíme na větší kostky a pečeme 2 - 3 minuty. Papriky mohou i trochu zezlátnout. Přidáme rajčatový protlak, trochu orestujeme, přilijeme půl litru studené vody a vaříme. Potom přidáme masox na guláš, zamícháme a masové koule vložíme do vroucí šťávy a vaříme 40 - 45 minut pod pokličkou

  3. Připravíme si paprikovou jíšku z tuku, mouky a mleté papriky. Na malé pánvi na tuku orestujeme mouku do světle hněda, necháme zchladnout, přidáme mletou papriku a zředíme trochou studené vody

  4. Potom masové koule vyndáme, omáčku zahustíme jíškou a omáčku propasírujeme přes síto. Přidáme smetanu a trochu medu pro sladší chuť. Masové koule nakonec vrátíme do omáčky

  5. Masové kuličky s paprikovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!