Zapékané masové palačinky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek olej sůl 2 ks vejce 1/2 l mléko 4 lžíce rajčatový protlak 100 g niva 200 g žampiony 200 g hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání 500 g mleté maso 3 lžíce usekaná petrželka 500 ml základní bešamelová omáčka 100 g sýr Moravský bochník
Postup Zapékané masové palačinky
Postup přípravy receptu
-
K přípravě toho receptu budeme potřebovat recept na základní bešamelovou omáčku
Nejdříve si připravíme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku tenké palačinky
Masová náplň. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku usekáme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém restujeme mleté maso, dokud se jednotlivé kousky neoddělují. Potom vmícháme nastrouhané žampiony, česnek, petrželku, protlak a podle chuti pepř a sůl. Masovou náplň necháme vychladnout
Sýr Moravský bochník a nivu nastrouháme nahrubo
Na každou palačinku, klademe do středu náplň, srolujeme a okraje ohneme. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, posypeme sýrem niva, přelijeme bešamelem a povrch zasypeme strouhaným moravským bochníkem. Zapečeme v předehřáté troubě dorůžova
Zapékané masové palačinky podáváme teplé se zeleninovou oblohou.