Vepřová roláda nadívaná špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
100 g slanina
5 kapek olej
1 špetka sůl
2 lžíce máslo
200 g špenát
1 špetka mletý pepř
1 hlávka cibule krájená nadrobno
1 stroužek česnek prolisovaný
600 g vepřové kotlety
Postup Vepřová roláda nadívaná špenátem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety rozřežeme po délce a zlehka je musíme naklepat, posolit a okořenit
Z rozmrazeného špenátu slijeme vodu a orestujeme na másle s cibuli a slaninou, přidáme přelisovaný česnek
Připravenou špenátovou směsí potřeme plát masa, srolujeme a zabalíme do pomaštěného alobalu. Položíme na pekáč, podlijeme vodou a v rozehřátém troubě pečeme 20 minut
Hotový pokrm ozdobíme petrželovou natí.