Salát z rýžových těstovin se zeleninou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce olivový olej 1/2 ks červená paprika 2 lžíce sójová omáčka 2 ks jarní cibulka mletý černý pepř 200 g rýžové vrtulky 1/2 ks okurka hadovka 1 plechovka kousky tuňáka nakládané klíčky mungo
Postup Salát z rýžových těstovin se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka. Okurku a papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mungo a tuňáka necháme okapat
Uvařené vychladlé těstoviny promícháme s cibulkou, paprikou, okurkou, mungem a tuňákem. Přidáme olivový olej a ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Necháme asi 1/2 hodiny rozležet a můžeme servírovat
Salát z rýžových těstovin se zeleninou a tuňákem můžeme podávat samostatně s bílým pečivem jako lehkou večeři.