Vepřové kostky na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

40 g olej
sůl
1 ks cibule
20 cl smetana
40 g hladká mouka
500 g vepřová plec
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme ve studené vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova

  2. Na cibulový základ vložíme maso, přidáme papriku a maso opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a přikryjeme pokličkou. Maso dusíme a podle potřeby podléváme

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a dobře povaříme. Nakonec omáčku podle chuti přisolíme a vložíme maso na prohřátí

  4. Vepřové kostky na paprice servírujeme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!