Vepřové kostky na paprice s těstovinou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
2 dl mléko
2 ks cibule
2 dl smetana
2 lžíce sádlo
15 dkg hladká mouka
500 g vepřová plec
1 balíček mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Do kastrolu si dáme sádlo a nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme nakrájené kostky masa, zarestujeme a osolíme. Přidáme sladkou papriku, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka

  3. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme hladkou moukou, necháme provařit, přilijeme mléko a smetanu. Dochutíme solí a omáčku přecedíme přes cedník, aby omáčka byla jemná

  4. Vepřové kostky na paprice servírujeme s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!