Kompot z jablek recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

jablko
hřebíček
med

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme sladká jablka. Oloupeme je, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky

  2. Jablka vhodíme do hrnce, podlijeme vodou tak, aby byla jablíčka ponořená. Přidáme celý hřebíček a dáme na plotnu. Na středním ohni dusíme jablíčka téměř do rozvaření. Doba přípravy záleží na druhu jablek. V závěru přípravy jablíčka můžeme mírně rozmačkat, vznikne nám voňavá jablečná kaše. Hřebíčky pak z jablečného kompotu vyndáme

  3. Kompot z jablek ihned podáváme jako zdravou svačinku, je výborný ještě horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!