Vanilkové vafle se šlehačkou a ovocem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
60 g cukr moučka
50 g ovoce
100 g ovoce
70 g ovoce
60 g polohrubá mouka
200 ml smetana ke šlehání
60 g tuk na pečení
1 lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a bílky dáme do misky. Do misky přidáme moučkový cukr, máslo, polohrubou mouku a vanilkový extrakt. Pořádně promícháme, dokud z toho nevznikne pevnější směs, kterou uložíme na 10 minut do mrazáku

  2. Na pečící papír nakreslíme kruh s poloměrem cca 12 cm. Směs z mrazáku naneseme na pečící papír do kruhu. Dáme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme 2 až 3 minuty, dokud okraje nezačnou hnědnout

  3. Když vyndáme vafle z trouby, sundáme je z pečícího papíru

  4. Na vafle pokládáme 1 mm široké kousky banánu (nebo jiného ovoce). Další banán rozmixujeme na kaši a dáme do druhé mísy, případně použijeme jiné ovoce. Do druhé mísy dáme i smetanu na šlehání

  5. Po vyšlehání naneseme smetanovo-banánovou směs na vafle tak, aby zakryla pokladené banány. Na závěr dozdobíme ovocem

  6. Vanilkové vafle se šlehačkou a ovocem podáváme podle chuti

  7. Ilustrační foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!