Dvoubarevná majonézová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 - 2 lžíce kakao 325 ml mléko 260 g majonéza 1 ks prášek do pečiva 250 g cukr krystal 1 ks vanilkový cukr citronová kůra 100 g hrubá mouka 400 g polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Dvoubarevná majonézová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Dáme do mísy 260 g majonézy a přidáme 250 g krystalového cukru. Zamícháme a mezitím vymažeme formu na bábovku. Nejvíce se mi osvědčila Rama a vysypávám hrubou moukou nebo kokosem
Smícháme uvedené množství polohrubé mouky a hrubé mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao. Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku. Abychom předešli moučným hrudkám, přidáváme mouku až po spojení mléka se základem. Polovinu těsta obarvíme kakaem a přidáme odebrané mléko
Těsto, které je trochu hustější, dáme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Majonézovou bábovku pečeme na 170 °C asi 40 - 45 minut
Dvoubarevnou majonézovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme dle chuti.