Dvoubarevná majonézová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce kakao
325 ml mléko
260 g majonéza
1 ks prášek do pečiva
250 g cukr krystal
1 ks vanilkový cukr
citronová kůra
100 g hrubá mouka
400 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do mísy 260 g majonézy a přidáme 250 g krystalového cukru. Zamícháme a mezitím vymažeme formu na bábovku. Nejvíce se mi osvědčila Rama a vysypávám hrubou moukou nebo kokosem

  2. Smícháme uvedené množství polohrubé mouky a hrubé mouky, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao. Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku. Abychom předešli moučným hrudkám, přidáváme mouku až po spojení mléka se základem. Polovinu těsta obarvíme kakaem a přidáme odebrané mléko

  3. Těsto, které je trochu hustější, dáme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Majonézovou bábovku pečeme na 170 °C asi 40 - 45 minut

  4. Dvoubarevnou majonézovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!