Jogurtová polévka s cizrnou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4-6 stroužků česnek sůl 1 lžička máslo 1 ks brambory 1 ks cibule 100 g cizrna olivový olej zeleninový vývar 1 hrst petrželová nať mletý černý pepř 250 - 300 ml bílý smetanový jogurt
Postup Jogurtová polévka s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Měkkou cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Oloupanou syrovou bramboru nakrájíme na kostky. Petrželku jemně usekáme
Do zahřátého oleje přidáme máslo, vložíme cibuli a česnek a vše necháme za stálého míchání zesklovatět. Potom vmícháme nakrájenou bramboru a směs orestujeme dozlatova. Vše ochutíme solí, pepřem zasypeme petrželkou, podlijeme vývarem a zakryté vaříme, dokud brambory nezměknou
Potom do polévky vložíme uvařenou cizrnu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec metličkou posupně zašleháme bílý jogurt. Polévku podle potřeby zahřejeme, ale již nevaříme
Jogurtovou polévku s cizrnou podáváme s česnekovými krutony nebo pečivem.