Perlička s omáčkou z hub recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- slanina 2 stroužky česnek sůl petrželka 1 ks cibule tymián máta bobkový list nové koření bílé víno mletý černý pepř 1 ks perlička hlíva královská
Postup Perlička s omáčkou z hub
Postup přípravy receptu
-
Perličku ze všech stran i zevnitř osolíme a opepříme. Nohy překřížíme a svážeme provázkem. Kůži na prsou uvolníme (vsuneme pod ní ruku, čímž se kůže krásně oddělí od masa). Na tenké plátky nakrájíme slaninu a vložíme ji pod kůži perličky
Do pekáče nakrájíme pár plátků slaniny, pár kousků hlívy královské, cibuli, dva stroužky česneku, přidáme snítku tymiánu, divoké koření - bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře. Zalijeme asi 2 dl bílého vína, vložíme perličku
Pekáč přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna pečeme asi 40 minut, poté perličku otočíme a pečeme dalších 15 minut
Po upečení perličku vyndáme z pekáče a přikryjeme ji alobalem. Omáčku přelijeme do kastrůlku a chvilku povaříme, aby se mírně zredukovala. Přihodíme do ní nasekanou petrželkou a pár lístků máty. Odstraníme vše nejedlé (větvičku tymiánu, koření)
Perličku rozporcujeme a podáváme s redukovanou houbovou omáčkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!