Perlička na slavnostní stůl recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
200 g máslo
1 dl jablečný džus
mletý pepř
4 ks perlička

Postup přípravy receptu

  1. Perličky, každou o váze zhruba 500 - 600 gramů, omyjeme, osolíme zvenku i uvnitř a do tělíčka vložíme lžíci másla. Potom zvenku důkladně pomažeme zbylým rozpuštěným máslem. Perličky dáme na 12 - 24 hodin před pečením uležet do chladničky

  2. Troubu předehřejeme na 175 °C a vložíme do ní nepřikryté perličky. V horkovzdušné troubě trvá pečení přibližně 35 - 45 minut a vnitřní teplota masa by měla být 85 °C. Během pečení můžeme polévat jablečným džusem, který vytvoří nádhernou zlatavou barvu. Perličky na slavnostní stůl podélně rozpůlíme

  3. Perlička na slavnostní stůl dáme na talíře a můžeme servírovat. Doplníme vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!