Šišky z mletého masa - čevapčiči recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
cibule
pepř
plnotučná hořčice
1 ks větší cibule
červená paprika
kyselá okurka
olej na smažení
mletá červená paprika
150 g mleté přední hovězí maso
150 g mletá vepřová kýta
200 mletá skopové plec

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a na hodně drobno pokrájíme. Mleté maso důkladně, nejlépe rukama, promícháme s cibulí, solí, pepřem a červenou paprikou

  2. Ze směsi vytvarujeme šišky, ne příliš velké, a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji nebo sádle. Usmažené šišky z mletého masa ihned podáváme

  3. K čevapčiči se nejvíce hodí uvařené brambory. Doporučuji chuť doplnit plnotučnou hořčicí, tatarkou a ozdobit cibulí a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!