Šišky z mletého masa - čevapčiči recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl cibule pepř plnotučná hořčice 1 ks větší cibule červená paprika kyselá okurka olej na smažení mletá červená paprika 150 g mleté přední hovězí maso 150 g mletá vepřová kýta 200 mletá skopové plec
Postup Šišky z mletého masa - čevapčiči
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a na hodně drobno pokrájíme. Mleté maso důkladně, nejlépe rukama, promícháme s cibulí, solí, pepřem a červenou paprikou
Ze směsi vytvarujeme šišky, ne příliš velké, a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji nebo sádle. Usmažené šišky z mletého masa ihned podáváme
K čevapčiči se nejvíce hodí uvařené brambory. Doporučuji chuť doplnit plnotučnou hořčicí, tatarkou a ozdobit cibulí a kyselou okurkou.