Sladká papriková žebírka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek 3 ks cibule kečup feferonka mletý pepř 100 ml slepičí vývar 1 lžička mletá sladká paprika 600 g vepřová žebírka 2 lžíce koření Žebírka s medem
Postup Sladká papriková žebírka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem oloupeme. Obojí nakrájíme na kolečka, česnek můžeme nechat i v celku - jak kdo má rád
Do sáčku na pečení si vsypeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kečup nebo pasatu a kořenící přípravek "Žebírka s medem", mletou papriku, pepř podle chuti, případně i nakrájenou feferonku. Vše důkladně promícháme
Do připraveného sáčku s kořením přidáme vepřová žebírka a uložíme do lednice na půl hodiny i více. Před pečením přidáme do sáčku slepičí vývar, dobře uzavřeme a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C. Před koncem pečení sáček rozřízneme a žebírka necháme upéct dozlatova
Sladká papriková žebírka podáváme s libovolnou přílohou.