Rychlý rebarborový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 hrnek cukr
0,5 hrnků olej
2 ks vejce
2 lžíce máslo
mléko
1 balíček prášek do pečiva
rebarbora
5 lžic hrubá mouka
2 hrnky polohrubá mouka
1 kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem

  2. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1 - 2 cm dlouhé a posypeme jí těsto. Nakonec si z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou posypeme celý koláč

  3. Rychlý rebarborový koláč s drobenkou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 - 30 minut

  4. Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!