Rychlý rebarborový koláč s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 1 hrnek cukr 0,5 hrnků olej 2 ks vejce 2 lžíce máslo mléko 1 balíček prášek do pečiva rebarbora 5 lžic hrubá mouka 2 hrnky polohrubá mouka 1 kelímek bílý jogurt
Postup Rychlý rebarborový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1 - 2 cm dlouhé a posypeme jí těsto. Nakonec si z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou posypeme celý koláč
Rychlý rebarborový koláč s drobenkou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 - 30 minut
Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.