Faraónské řízečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
4 lžíce solamyl
1 dl pivo
1 lžíce grilovací koření
5 lžic polohrubá mouka
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce sezamové semínko
1 lžíce kremžská hořčice
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do uzavíratelné mísy dáme bramborový škrob (solamyl), polohrubou mouku, vejce, grilovací koření, pepř, sůl, sezamové semínko, sójovou omáčku, hořčici, pivo a rozšleháme na těstíčko. Nakrájená prsa na tenké nudličky důkladně promícháme v těstíčku, nádobu uzavřeme a necháme proležet do druhého dne

  2. Rozpálíme olej na pánvi a z masa tvoříme tenké placky ve tvaru řízků. Těsto na řízcích je křupavější a maso šťavnatější, když řízky smažíme spíše do hnědé než jenom zlaté barvy. Smažíme z obou stran

  3. Jako přílohu k faraónským řízečkům můžeme zvolit vše podle chuti - brambory, krokety, americké brambory, hranolky, rýži. Bohatě zdobíme zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!