Faraónské řízečky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 4 lžíce solamyl 1 dl pivo 1 lžíce grilovací koření 5 lžic polohrubá mouka 1 lžíce sójová omáčka 1 lžíce sezamové semínko 1 lžíce kremžská hořčice 1 lžička mletý černý pepř
Postup Faraónské řízečky
Postup přípravy receptu
-
Do uzavíratelné mísy dáme bramborový škrob (solamyl), polohrubou mouku, vejce, grilovací koření, pepř, sůl, sezamové semínko, sójovou omáčku, hořčici, pivo a rozšleháme na těstíčko. Nakrájená prsa na tenké nudličky důkladně promícháme v těstíčku, nádobu uzavřeme a necháme proležet do druhého dne
Rozpálíme olej na pánvi a z masa tvoříme tenké placky ve tvaru řízků. Těsto na řízcích je křupavější a maso šťavnatější, když řízky smažíme spíše do hnědé než jenom zlaté barvy. Smažíme z obou stran
Jako přílohu k faraónským řízečkům můžeme zvolit vše podle chuti - brambory, krokety, americké brambory, hranolky, rýži. Bohatě zdobíme zeleninovou oblohou.