Těstoviny aglio olio e peperoncino s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 - 8 stroužků česnek sůl 1 ks chilli paprička 1 balíček špagety 4 lžíce parmazán 100 ml panenský olivový olej 1 svazek čerstvá petrželka
Postup Těstoviny aglio olio e peperoncino s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu a pečlivě osolíme
Česnek oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky. Z feferonky vydlabeme semínka a nasekáme na drobné kousíčky. Petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno
Do vroucí vody vsypeme těstoviny a na mírném ohni vaříme dobu uvedenou na obalu. Špagety vaříme, dokud nejsou al dente
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme česnekové plátky a necháme jen krátce osmahnout. Odstavíme z tepla. Do rozpáleného oleje přidáme feferonku s petrželkou a necháme rozvonět
Uvařené špagety scedíme
Do ochuceného oleje vsypeme špagety a důkladně promícháme
Takto připravené špagety aglio olio e peperoncino ihned rozdělíme na talíře, posypeme lžící najemno nastrouhaného parmazánu a podáváme.