Těstoviny pod hermelínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 lžiček máslo 2 ks rajče 1/2 ks pórek 2 - 3 lžičky bazalka 1/2 balíčku těstoviny 1 ks hermelín 1 ks větší cibule 1 - 2 hrstě sušené houby máslo na vymazání 4 plátky uzená kýta
Postup Těstoviny pod hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Ve vroucí osolené vodě se lžičkou oleje uvaříme těstoviny a sušené houby. Uvařené je scedíme a necháme okapat
Současně rozpustíme na pánvi lžíci másla a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme nakrájený pórek a přisypeme bazalku
Do máslem vymazaných zapékacích forem vložíme slabý plátek uzené kýty, dále naplníme formu porcí uvařených těstovin, přidáme vrstvu restované cibule s pórkem a bazalkou. Ozdobíme na tenké plátky nakrájeným rajčetem a nakonec položíme proužky hermelínu
Naplněnou formu necháme zapéct v troubě při 150 °C asi 15 minut
Těstoviny pod hermelínem servírujeme s kečupem nebo dresinkem podle chuti.