Italské risotto s hráškem a parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
100 g parmazán
zeleninový vývar
1 svazek jarní cibulka
300 g zelený hrášek
400 g rýže arborio

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a bez natě nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupeme

  2. Na polovině másla necháme zpěnit cibulku, pozor, nesmí být dohněda! K cibulce vsypeme nepropláchnutou rýži arborio a 2 minuty opékáme

  3. Rozvoněnou rýži zalijeme asi naběračkou vývaru a za stálého míchání necháme vývar do rýže nasáknout. Poté přisypeme zelený hrášek, promícháme, znovu přilijeme vývar a necháme pod pokličkou asi 16 - 18 minut vařit za občasného promíchání. Vývar přiléváme podle potřeby během celého vaření. Rýže by rozhodně neměla zůstat suchá. Ve výsledku je měkká, mazlavá na povrchu a uvnitř uvařená na skus, tak je to správně

  4. Parmazán nahrubo nastrouháme. Do hotového risotta vmícháme parmazán a promícháme. Nakonec do risotta energicky zašleháme zbylý kousek másla, získá krémovitější konzistenci. Je-li potřeba, mírně osolíme

  5. Pravé italské risotto s hráškem a parmazánem ihned po přípravě servírujeme a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!