Italské risotto s hráškem a parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 100 g parmazán zeleninový vývar 1 svazek jarní cibulka 300 g zelený hrášek 400 g rýže arborio
Postup Italské risotto s hráškem a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Cibulku očistíme a bez natě nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupeme
Na polovině másla necháme zpěnit cibulku, pozor, nesmí být dohněda! K cibulce vsypeme nepropláchnutou rýži arborio a 2 minuty opékáme
Rozvoněnou rýži zalijeme asi naběračkou vývaru a za stálého míchání necháme vývar do rýže nasáknout. Poté přisypeme zelený hrášek, promícháme, znovu přilijeme vývar a necháme pod pokličkou asi 16 - 18 minut vařit za občasného promíchání. Vývar přiléváme podle potřeby během celého vaření. Rýže by rozhodně neměla zůstat suchá. Ve výsledku je měkká, mazlavá na povrchu a uvnitř uvařená na skus, tak je to správně
Parmazán nahrubo nastrouháme. Do hotového risotta vmícháme parmazán a promícháme. Nakonec do risotta energicky zašleháme zbylý kousek másla, získá krémovitější konzistenci. Je-li potřeba, mírně osolíme
Pravé italské risotto s hráškem a parmazánem ihned po přípravě servírujeme a podáváme jako hlavní chod.