Fantastické zelňáky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
0,5 dl mléko
60 g sádlo
20 g droždí
pepř
150 g hladká mouka
100 g anglická slanina
150 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrolíme kvasnice a necháme vykynout

  2. Smícháme zelí nakrájené na malé kousky, mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, pepř, nakrájenou anglickou slaninu (může být uzená rolka, šunka, uzené apod.), vykynutý kvásek a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočívat v lednici

  3. Potom vyválíme placku, nožem nakrájíme např. na obdélníčky a pečeme v troubě dorůžova

  4. Fantastické zelňáky podáváme k pivu a vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!