Mandarinkový dort s krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
2 ks žloutek
230 ml mléko
2 g prášek do pečiva
150 g cukr moučka
150 g cukr moučka
180 g hrubá mouka
4 lžíce horká voda
1 balíček vanilkový pudink
kokosová moučka
1 plechovka mandarinkový kompot
3 - 4 lžíce pomerančový nebo meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Dortový korpus: Žloutky oddělíme od bílků. Přidáme k nim horkou vodu, moučkový cukr a ušleháme do pěny. Hrubou mouku promísíme s kypřícím práškem do pečiva a přimícháváme ji po částech ke žloutkové hmotě

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho "zabalujeme? do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Dortový korpus pečeme pozvolna asi půl hodiny

  3. Krém: V necelém půllitru mléka uvaříme do zhoustnutí vanilkový pudinkový prášek. Uvařený pudink necháme vychladnout. Nesmíme ho ale chladit zprudka, např. ne v lednici. Během chladnutí pudink občas zamícháme

  4. Máslo necháme před přípravou krému v teplé místnosti změknout

  5. Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i žloutky. Postupně vmícháme vychladlý pudink. Hotový krém dáme do lednice ztuhnout

  6. Korpus podélně rozkrojíme. Jednu polovinu potřeme džemem a pak krémem. Druhou polovinu na ni přiklopíme. Svrchní část dortu potřeme silnou vrstvou krému, poklademe kompotovými mandarinkami. Zbytek krému použijeme na zdobení. Zdobíme podle vlastní fantazie s pomocí cukrářského sáčku s kovovým nástavcem, nebo i obyčejného pevného sáčku. Nakonec dort posypeme nastrouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!