Bramborovo-mrkvové pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 500 - 700 g brambory 3 - 4 ks mrkev 2 lžíce zakysaná smetana mletý kmín 1/2 kelímku smetana na vaření
Postup Bramborovo-mrkvové pyré
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme zcela doměkka. Scedíme, ve stejné vodě uvaříme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka. Z vývaru můžeme později vytvořit polévku
Brambory s mrkví vhodíme do mixéru, přidáme povolené máslo, smetanu a prošleháme. Podle chuti ještě dosolíme a přidáme zakysanou smetanu. Protože je směs hutná, potřebujeme opravdu silný mixér, který zátěž zvládne. Podle potřeby ještě zředíme mlékem nebo dalším množstvím smetany
Bramborovo-mrkvové pyré rozdělíme na talíře, prohřejeme v mikrovlnné troubě a před podáváním ozdobíme lžičkou zakysané smetany a zelenou petrželkou nebo natí.