Bramborovo-mrkvové pyré s pažitkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
1,2 kg brambory
3 - 4 ks mrkev
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce důkladně očistíme a společně s oškrábanou mrkví nakrájenou na větší kusy uvaříme doměkka. Vaříme v osolené vodě. Poté scedíme a trochu vývaru si ponecháme stranou. Pažitku opláchneme a nadrobno nasekáme

  2. Brambory necháme vychladnout, oloupeme je a společně s mrkví a kouskem másla rozmixujeme na pyré. Je-li třeba, rozředíme vývarem a podle chuti dosolíme. Nakonec vmícháme hrst pažitky

  3. Bramborovo-mrkvové pyré s pažitko podáváme jako přílohu podobně jako klasickou bramborovou kaši. Chuť pyré je mírně nasládlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!