Zelné šišky s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
vejce
100 g špekáček
3 lžíce hladká mouka
hladká mouka
1 hrst čerstvá petrželka
strouhaná houska
mletý černý pepř
500 g míchané mleté maso
300 g bílé dušené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si připravíme podle receptu Bílé hlávkové zelí dušené

  2. Špekáčky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Potom je promícháme s mletým masem, studeným dušeným zelím, vejci, moukou a usekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  3. Mokrýma rukama tvoříme ze směsi šišky, které obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Takto připravené šišky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  4. Zelné šišky s mletým masem a uzeninou výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!