Zelné šišky s mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce vejce 100 g špekáček 3 lžíce hladká mouka hladká mouka 1 hrst čerstvá petrželka strouhaná houska mletý černý pepř 500 g míchané mleté maso 300 g bílé dušené zelí
Postup Zelné šišky s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Zelí si připravíme podle receptu Bílé hlávkové zelí dušené
Špekáčky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Potom je promícháme s mletým masem, studeným dušeným zelím, vejci, moukou a usekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Mokrýma rukama tvoříme ze směsi šišky, které obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Takto připravené šišky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova
Zelné šišky s mletým masem a uzeninou výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.