Jemný kokosový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

8 lžic cukr
400 g jahody
šťáva z kompotu
12 plátků želatina
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová šťáva
čerstvá máta
2 konzervy kokosový krém
500 ml kompot z aloe vera

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kokosové věžičky nebo jiné tvary z kokosového krému a želatiny. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrem necháme zcela rozpustit a odstavíme. Nesmí se vařit. Rozpuštěnou želatinu promícháme do hladka se 4 polévkovými lžícemi kokosového krému z konzervy. Směs vmícháme do zbývající kokosové tekutiny, vlijeme do formiček, nebo sklenic vypláchnutých studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout

  2. Příprava jahodové omáčky: Jahody očistíme a omyjeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Kompot z aloe vera scedíme. Ze slité kompotové šťávy, cukru a citronové šťávy svaříme sirup a vmícháme jahody. Krátce povaříme, necháme vychladnout a rozmixujeme na hustší omáčku

  3. Ztuhlý kokosový krém vyklopíme na talířky, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kostkami kompotu aloe vera. Jemný kokosový dezert podáváme vychlazený s lístkem máty nebo meduňky obaleném v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!