Jemný kokosový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 8 lžic cukr 400 g jahody šťáva z kompotu 12 plátků želatina 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová šťáva čerstvá máta 2 konzervy kokosový krém 500 ml kompot z aloe vera
Postup Jemný kokosový dezert
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme kokosové věžičky nebo jiné tvary z kokosového krému a želatiny. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrem necháme zcela rozpustit a odstavíme. Nesmí se vařit. Rozpuštěnou želatinu promícháme do hladka se 4 polévkovými lžícemi kokosového krému z konzervy. Směs vmícháme do zbývající kokosové tekutiny, vlijeme do formiček, nebo sklenic vypláchnutých studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout
Příprava jahodové omáčky: Jahody očistíme a omyjeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Kompot z aloe vera scedíme. Ze slité kompotové šťávy, cukru a citronové šťávy svaříme sirup a vmícháme jahody. Krátce povaříme, necháme vychladnout a rozmixujeme na hustší omáčku
Ztuhlý kokosový krém vyklopíme na talířky, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kostkami kompotu aloe vera. Jemný kokosový dezert podáváme vychlazený s lístkem máty nebo meduňky obaleném v cukru.