Domácí cremé brulée recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
60 g cukr krupice
cukr krystal
300 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hlubší pekáč s horkou vodou a troubu předehřejeme na 170 °C

  2. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, obsah ostrým nožem seškrábneme a obojí vmícháme do smetany nalité do hrnce. Na mírném plameni přivedeme k varu a odstavíme z ohně

  3. Mezitím si v míse promícháme žloutky s cukrem, avšak neměla by vzniknout pěna. Do žloutků opatrně přiléváme horkou smetanu a stále mícháme

  4. Po důkladném rozmíchání vyjmeme vyvařený vanilkový lusk a směs rozdělíme do připravených horkovzdušných misek. Ty vložíme do pekáče s horkou vodou a dáme na 50 - 60 minut do trouby. Krém musí být po vyjmutí z trouby tuhý

  5. Následně necháme misky vychladnout a poté je dáme alespoň na 6 hodin do lednice. Cremé brulée musí být důkladně vychlazen

  6. Před podáváním posypeme krém krystalovým cukrem a pomocí například horkovzdušné pistole zkaramelizujeme. Můžeme také nechat zkaramelizovat v troubě pod rozpáleným grilem

  7. Domácí cremé brulée podáváme jako výborný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!