Domácí cremé brulée recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks žloutek 60 g cukr krupice cukr krystal 300 ml smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk
Postup Domácí cremé brulée
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si hlubší pekáč s horkou vodou a troubu předehřejeme na 170 °C
Vanilkový lusk podélně rozřízneme, obsah ostrým nožem seškrábneme a obojí vmícháme do smetany nalité do hrnce. Na mírném plameni přivedeme k varu a odstavíme z ohně
Mezitím si v míse promícháme žloutky s cukrem, avšak neměla by vzniknout pěna. Do žloutků opatrně přiléváme horkou smetanu a stále mícháme
Po důkladném rozmíchání vyjmeme vyvařený vanilkový lusk a směs rozdělíme do připravených horkovzdušných misek. Ty vložíme do pekáče s horkou vodou a dáme na 50 - 60 minut do trouby. Krém musí být po vyjmutí z trouby tuhý
Následně necháme misky vychladnout a poté je dáme alespoň na 6 hodin do lednice. Cremé brulée musí být důkladně vychlazen
Před podáváním posypeme krém krystalovým cukrem a pomocí například horkovzdušné pistole zkaramelizujeme. Můžeme také nechat zkaramelizovat v troubě pod rozpáleným grilem
Domácí cremé brulée podáváme jako výborný dezert.